Osmišljen program treniranja za djecu s poteškoćama u razvoju

960
Foto: Fena

Gradska uprava Grada Sarajeva osigurala je sredstva za realizaciju projekta “Da ja treniram” u okviru kojeg će biti omogućeno djeci s teškoćama u razvoju da treniraju po programima prilagođenim njihovim mogućnostima.

Memorandum o realizaciji projekta potpisali su danas gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, predsjednik Kluba “Gym Champion” Nedim Babić i direktorica Škole za srednje i stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Inga Biščević.

Kako je pojašnjeno, na ovaj način djeci će se pružiti mogućnosti da razvijaju motoričke vještine, ali i da na kvalitetan način utroše slobodno vrijeme.

Gradonačelnik Skaka najavio je da će ovakve projekte Gradska uprava nastaviti podržavati, posebno imajući u vidu da se na ovaj način ostvaruje uspješna saradnja između privatnih organizacija i javne uprave.

Direktorica Škole napomenula je da će se na ovaj način djeci osigurati kontinuirana i adekvatna tjelesna aktivnost u okviru radionica koje će se organizirati na sedmičnom nivou, a imaju za cilj da osnaže djecu u psiho-fizičkom razvoju.

Predsjednik kluba Nedim Babić pojasnio je da se ovaj klub bavi sportskom rekreacijom i fitnesom, a naglasio je da će djeca s poteškoćama u razvoju moći trenirati bez diskriminacije.

Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je nakon dobrih rezultata koji su postignuti s djecom s poteškoćama u razvoju, a posebno s djevojčicom koja je redovno trenirala na taj način poboljšavajući svoje motoričke sposobnosti i jačajući samopouzdanje.

(FENA)