Otvaramo nova vrata, u Bijeljini promovisan naš portal Udar (video)

1090
Foto: portal-udar.net

Prvi  romski portal u našoj zemlji nosi simboličan naziv Udar, što na romskom jeziku znači vrata, a svi oni koji odškrinu ta vrata i zakorače u život romske zajednice, imaće priliku da se kroz objavljene tekstova, upoznaju sa svakodnevnicom društvenog života i same romske zajednice.

Prema riječima urednika portal, Dalibora Tanića, za skoro  godinu dana jako mnogo je urađeno, što je dovelo do toga da  se Udar kao elektronski medij uspješno pozicionira u medijskom online svijetu. A tu pažnju opravdali su upravo obrađivanjem svakodnevne tematike koja se tiče običnog  čovjeka. A da bi nastavili dobro započetu misiju, u planu imaju  da i u Bijeljini pronađu kvalitetne saradnike.

Begzada Jovanović, jedna je od prvih koja se oprobala kao novinarka/dopisnica za portal Udar, i sudeći prema njenom mišljenju, ta saradnja će dobro poslužiti kao promocija dobrih primjera bijeljinske romske zajednice.

Romski portal Udar raspisao je  Konkurs za  nove saradnike, koji je otvoren do 6. aprila, a nakon objave liste odabranih kandidata, u planu su radionice za obuku novih saradnika koja će se realizovati u Sarajevu sredinom aprila mjeseca.

(Tekst i video smo preuzeli sa portala TV Arena, uz dozvolu autorke)