Otvoren konkurs za studije na Centralnom evropskom univezitetu

1330
Centralni evropski univerzitet u Budimpešti

Program romskih studija na Centralnom europskom Univerzitetu (CEU) sa zadovoljstvom objavljuje otvaranje konkursa za podnošenje prijava za pripremni program za obrazovanje Roma i Romkinja u 2018. godini.

Tokom proteklih 14 godina, pripremni program za obrazovanje Roma (engl. Roma Graduate preparation program -RGPP) posvećen je osiguravanju jednakog pristupa visokom obrazovanju za Rome i Romkinje kroz pružanje akademske pripreme za nastavak studija na master studijama na engleskom jeziku.

O programu

RGPP-ova akademska godina traje od kraja augusta 2018. godine, do sredine juna 2019. godine. Ovo je pripremni program, a od studenta se očekuje da cijelo vrijeme budu na CEU-u tokom trajanja pripremnog programa.

Puna stipendija

Uspješnim kandidatima biće dodijeljene stipendije zasnovane na zaslugama za čitav period trajanja programa. Stipendija pokriva putovanje do i od CEU-a, troškove vize, školarinu, smještaj u CEU Residence Centru, zdravstveno osiguranje, studijski materijal. Uključuje i mjesečnu stipendiju za troškove života.

Rok za prijavu je 15. april 2018. Za više informacija o procesu aplikacije možete naci na: //rap.ceu.edu/apply-rgpp

Ovom prilikom se 16. marta organizira sastanak i radionica u Sarajevu za sve zainteresirane studente, na kojoj će imati priliku dobiti informacije iz prve ruke.

Za sve učesnike koji dolaze izvan Sarajeva će biti obezbijeđena naknada za putne troškove. 

Molimo sve zainteresirane da svoje učešće potvrde najkasnije do 10. marta 2018. godine na mail adresu: rgpp2018@gmail.com.

Na ovoj adresi možete dobiti i detaljne upute o mjestu i tačnom vremenu održavanja radionice.

(portal-udar.net)