Otvoren poziv za nominacije za doprinos zaštiti prava djeteta u BiH

322

UNICEF BiH objavio je poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH. Poziv je otvoren za sve (građane, djecu, mlade, javne osobe, stručnjake, volontere i druge) koji su djelovanjem u proteklih dvanaest mjeseci, dali doprinos promociji, zaštiti i ostvarenju prava djece u Bosni i Hercegovini.

Vodeći se principima Konvencije o pravima djeteta, Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i vrijednostima koje UNICEF zagovara, a to su briga, odgovornost, povjerenje, integritet i poštovanje, UNICEF u BiH će, sa ključim partnerima iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i medija, na osnovu primljenih nominacija, odlučiti o dodjeli priznanja za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.

Nominacija ili samonominacija se sastoji od podataka o osobi u formi kratke biografije te prikaza rada i doprinosa osobe promociji i zaštiti prava djeteta u BiH u formi narativa, videa, fotografija i/ili linka na objavljene članke i medijske priloge o radu navedene osobe tj. rezultate njenog-njegovog djelovanja.

Nominacije treba dostaviti na adresu zasvakodijete.ba@gmail.com, sa naznakom ‘Za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH’. Rok za dostavu prijava je 08.11.2021. godine u 12.00 sati. Dobitnici priznanja bit će proglašeni na centralnoj svečanosti u povodu Svjetskog dana djeteta i obilježavanja 75 godina postojanja UNICEF-a, koja će biti održan u Sarajevu 19. novembra – navode iz UNICEF-a u BiH.