Počinje realizacija projekta za unapređenje uvjeta života slijepih i slabovidnih osoba

443

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović danas su potpisali Sporazum o zajedničkom pokretanju javne nabavke za izvođenje radova na postavljanju zvučne signalizacije za slijepe i slabovidne osobe na semaforiziranim raskrsnicama na području općine Novo Sarajevo.

Ministar Šteta naglašava da je u Općini Centar realizovan projekt postavljanja zvučne signalizacije za slijepe i slabovidne osobe na semaforiziranim raskrsnicama, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Zajedničkim radom nastavljamo i u općini Novo Sarajevo, a u narednom periodu i u drugim općinama našeg kantona. Izuzetno zadovoljstvo je raditi na realizaciji projekata koji slijepim i slabovidnim osobama olakšavaju kretanje i svakodnevnicu – kazao je Šteta.

Projektom je planirano izvođenje radova na četiri raskrsnice u Novom Sarajevu, i to na raskrsnici ulice Topal Osman-paše i sporednog kraka Topal Osman-paše prema kružnom toku, raskrsnici ulice Ložionička, Kolodvorska i Envera Šehovića, raskrsnici ulice Vilsonovo šetalište uz ulicu Topal Osman-paše, te raskrsnici ulice Hamdije Ćemerlića, Grbavička i Hasana Brkića.

Načelnik Tanović je istakao važnost ovakvih projekata i još jednom podsjetio da je dobra saradnja sa svim nivoima vlasti od ključnog interesa za unapređenje uvjeta života svim građanima.

Procijenjena vrijednost Sporazuma za navedenu nabavku je 80.000 KM, a u narednom periodu Ministarstvo saobraćaja KS će provesti proceduru javne nabavke i izbor najpovoljnijeg izvođača radova, na osnovu prethodno usvojene dokumentacije.