Poginuo proslavljeni španski fudbaler Jose Antonio Reyes

1464
Foto: Sky Sports

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros u Sevilji, poginuo je proslavljeni španski fudbaler Jose Antonio Reyes. Vijest o smrti Reyesa objavio je njegov matični klub Sevilla.

Izvor: Sevilla FC

Za sada nije poznato na koji način je došlo do ove tragedije u kojoj je poginuo 35-godišnji fudbaler. Reyes, dugogodišnji fudbaler i španski reprezentativac, tokom svoje karijere stekao je epitet jednog od omiljenih fudbalera.

Reyes je rođen u romskoj porodici u Sevilji 1983. godine. Fudbalom se počeo baviti profesionalno igrajući za lokalni FK “Sevilja”, a 2004. je prešao u Arsenal, a nakon dvije godine otišao je u Real Madrid. Naredni klub sa kojim je potpisao ugovor, bio je Atletico Madrid u kojem je ostao četiri godine.

Osim tih klubova, igrao je i za Benficu, Espanyol, Cordobu, a kratko je igrao i za kineski klub Xinjiang Tianshan Leopard.

Osvojio je brojne trofeje i individualna priznanja kao igrač, od čega se posebno ističe što je put puta osvojio Evropsku ligu. Bio je prvak Engleske sa Arsenalom u svojoj prvoj sezoni, a u svojoj jedinoj sezoni u dresu Reala uzeo je Premieru 2007. godine. Titulu prvaka Portugala stekao je sa Benficom 2009. godine.

(portal-udar.net)