Humanost Razije Aziri i u teškim životnim uslovima

1489
Razija Aziri

Razija Aziri iz Bijeljine, samohrana je majka koja ima dvoje djece. Živi u vrlo teškim uslovima i u stalnoj je potrazi za poslom kako bi prehranila porodicu. Nedavno smo boravili u Bijeljini i razgovarali sa ovom ženom.

Razija je rođena u mješovitom braku. Njena majka je Srpkinja, a otac Rom. Čini se da kao takava nikada nije bila prihvaćena i to je njen život učinilo mnogo težim.

Razija je nepismena i godinama je na evidenciji biroa za zapošljavanje.

„Niko nije zainteresovan za mene, nepismena sam i dugo godina sam na birou. Nisam nikad dobila ponudu za neki posao. Radila sam sezonski i tu imam nešto vrlo malo staža“, kaže Razija.

Njena kćerka je jako bolesna i za nju je potrebno dosta brige, truda ali i novca kojeg Razija nema. Pored svega, Razija je prihvatila da se brine i o jednom dječaku kojeg je otac ostavio nakon smrti njegove majke.

„Živim sa dvoje maloljetne djece. Djevojčica ima 15 godina i ona je sa posebnim potrebama. Drugi je dječak, njegova majka je umrla prije 5 godina, a otac mu se oženio i ostavio ga“, govori ona.

Na mnogim mjestima tražila je pomoć, međutim niko za njene probleme nije imao sluha.

„Ja se brinem o njima hranim ih i izdržavam. Kada odem u Centar za socijalni rad i zatražim pomoć, oni mi samo kažu da nema para“, rekla je Razija.

Kada su ljudi vidjeli kako Razija živi i preživljava, neke medijske kuće su emitovale priloge o njoj i njenoj djeci, ali sve je to bilo kratkog daha. Stizali su neke jednokratne pomoći koje su bile dovoljne da Razija i djeca prežive jedan određeni vremenski period.

Razija i ovim putem želi pozvati sve ljude dobre volje koji mogu i žele da joj pomognu.

Njen broj žiro računa je: Razija Aziri, broj računa: 5620038131394821 otvoren kod NLB Banke.

(portal-udar.net)