Porodična kuća porodice Biberović iz Tuzle, uništena u požaru

2633

U porodičnoj kući Osmana Biberovića iz Tuzle u kojoj je živio sa majkom, ocem, suprugom i troje malodobne djece, prije dva dana je izbio požar, koji je gotovo u potpunosti uništio dom Biberivića. Do požara je došlo nesretnim slučajem, kada je varnica iz ložaće peći prouzorkovala požar. Na svu sreću, niko od ukućana nije povrijeđen.

Porodica Biberović je u trenutku izgubila sve što su stekli tokom godina. Vatra im je sve uništila i sada su ostali bez ičega. Mukotrpnom borbom i radom bez ičije pomoći i bez zaposlenja Osman Biberović i njegova supruga Marija Petrović, uspjeli su da od raznih poslova sagrade skroman dom.

Udruženje Roma „Euro Rom“ Tuzla i Nedžad Jusić, nezavisni vijećnik iz reda nacionalnih manjina posjetili su porodicu Biberović, kako bi im pružili podršku.

„Ja kao vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla ću zajedno sa Gradskom Upravom, odnosno sa gradonačelnikom vidjeti kako možemo pomoći ovoj porodici. Kada je u pitanju Gradska uprava, sigurno ćemo to uraditi, jer ipak se radi o petočlanoj porodici sa troje djece, koji nemaju nikakvog smještaja. Ja sam siguran da će ova porodica imati podršku“, izjavio je Jusić.

Marija Petrović sa djecom

Obzirom da se porodica nalazi u lošoj situaciji, a imaju troje male djece i trenutno nemaju krov nad glavom niti bilo kakvih primanja sada im je najpotrebnija pomoć dobrih ljudi.

„Za jednu noć odnosno utorak naveče sve nam je izgorjelo. Nemamo gdje da živimo sa našom djecom i molim za pomoć. Ko god može da nam pomogne da vratimo našu kući, zahvaljujem se unaprijed“, izjavila  je Marija Petrović.

Apelujemo na sve dobre ljude koji su u mogučnosti da pomognu porodici svaka pomoć dobro došla te mogu pozvati  na broj telefona 060 316 8318 kontakt telefona porodice.

 

(portal-udar.net)