Poziv na zajedničko fotografisanje u Hastahana parku

Ponedeljak, 16. septembar, u 18 h. Raja, vidimo se u Hastahana parku!

722
Foto: Facebook Hastahana Park

Borba za Hastahana park koju su pokrenuli građani i građanke Sarajeva, nastavlje se u ponedeljak simboličnom akcijom zajedničkog fotografisanja. Na facebook stranici Hastahana Park, upućen je poziv u kojem između ostalog piše kako se očekuje „da zajedno uživamo u našem parku i posljednjim danima ljeta i da pokušamo na ovaj način da sačuvamo Hastahanu za djecu Sarajeva!“

Poziv sa ove facebook stranice, prenosimo u cjelosti:

Dragi prijatelji i sugrađani,

nakon naše jučerašnje objave da planiramo napraviti zajedničku fotografiju u Hastahani, dosta ljudi nas je kontaktiralo i reklo da možda trebamo požuriti dok nam ne pobjegne ljeto.
Uvažavajući sugestije, odlučili smo pomjeriti termin našeg druženja i fotografisanja u parku za ponedjeljak, 16.09.2019. u 18:00 h.
Pozivamo sve one koji žele da Hastahana ostane samo i isključivo sportsko -rekreativni park, sa zelenilom i odgovarajućim društvenim sadržajima, a bez bilo kakvih zgrada i podzemnih garaža, da dođu da napravimo zajedničku fotografiju, možda posljednju iz ovakve Hastahane.
Slikamo se iz zabave i da pokažemo koliko nas ne želi odustati od borbe za park.
Nadamo se da će nas doći mnogo da zajedno uživamo u našem parku i posljednjim danima ljeta i da pokušamo na ovaj način da sačuvamo Hastahanu za djecu Sarajeva!

Postanite dio istorije!

PONEDJELJAK, 16. septembar u 18 h.
Raja, vidimo se u Hastahana parku!

(portal-udar.net)