Poziv – Srednjoškolci, prijavite se na najveće StartUp takmičenje

Cilj takmičenja je pružiti određena znanja srednjoškolcima iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, ali i priliku da se takmiče i stečeno znanje primijene praktično.

865
Foto: ibu.edu.ba

Otvorene su prijave za najveće, treće srednjoškolsko “Start Me Up High school” takmičenje u poduzetništvu, koje će biti održano od 17. do 19. januara, u vrijeme raspusta, u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalnog Burch univerziteta, sopćeno je.

Broj ideja/ekipa je ograničen na 20, a rok za prijavu je do 8. januara, pa organizatori pozivaju zainteresirane srednjoškolce da požure s prijavom.

Cilj takmičenja je pružiti određena znanja srednjoškolcima iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, ali i priliku da se takmiče i stečeno znanje primijene praktično.

Teme radionica će biti: kreiranje biznisa i financijskog plana, marketing i prezentacijske vještine, izgradnja tima i umrežavanje, a srednjoškolci će imati priliku naučiti nešto više i o tehnološkom aspektu njihovih ideja.

Start Me Up High School takmičenje nije samo ideja, nego i poziv na akciju srednjoškolcima koji će učešćem naučiti, upoznati buduće kolege te osvojiti vrijedne nagrade i stipendije na Burch univerzitetu.

Na takmičenje se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji pohađaju srednju školu na prostoru Bosne i Hercegovine. Ako se prijavljuju timski, ekipa ne bi trebalo da ima više od četiri člana od kojih svaki mora imati jasno definisanu ulogu. Također, ideja treba da ima jasan cilj i da rješava određeni društveni problem, a posebnu prednost će imati inovativne.

U dosadašnjim takmičenjima, pobijedila je ekipa koja je razvila aplikaciju za mentalne bolesti i depresiju pod nazivom D-app. Godinu dana prije nje, pobjedinik je bila ekipa Trace Brace koja je razvila SOS narukvicu za sprečavanje nasilja nad ženama i djecom.

(FENA)