Premijera dokumentarnog filma „Romobil“ o umjeću mladih Roma i Romkinja

Dokumentarni film Romobil je nastao u saradnji sa mladim Romima i Romkinjama iz Brčkog, Viteza, Mostara, Sarajeva i Trebinja

1170
Foto: Udar arhiva

Premijera dokumentarnog filma „Romobil“ biće održana u ponedjeljak 07.10.2019.godine  u 18:00 u sarajevskom kinu Meeting point.  Nakon premijere biće otvorena i izložba fotografija gdje će posjetioci imati priliku da pogledaju radove učesnika „Romobil“ radionica i da učestvuju u panel diskusiji vezanoj za poziciju mladih Roma u društvu i kulturi u BiH.

Dokumentarni film Romobil je nastao u saradnji sa mladim Romima i Romkinjama iz Brčkog, Viteza, Mostara, Sarajeva i Trebinja.

Kroz niz radionica na kojima su se mladi upoznavali sa tehnikama fotografije i profesionalnim standardima fotografisanja kao i foto-video obrade, uspjeli su da svojim radom i zalaganjem omoguće izradu dokumentarnog filma o mladim Romima i Romkinjama koji imaju viziju da izgrade bolju budućnost zajedno.

“Romobil” je realizovalo udruženje Urban iz Sarajeva u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNICEF, UNESCO i UNDP u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Ulaz na premijeru filma će biti besplatan!

(portal-udar.net)