Premijera filma o Džeju u Banja Luci

385
Foto: N1
Foto: N1

U Banja Luci je održana premijera filma o poznatom srbijanskom pjevaču romske nacionalnosti Džeju Ramadanovskom. Film Nedelja inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju od najranije mladosti pa do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na muzičkoj sceni, a u BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori armiju obožavatelja svih nacionalnosti.

Režiser filma je Nemanja Ćeranić, a u ulozi glavnog lika je amaterski pjevač i glumac Husein Alijević Husa.

“Sa pet godina sam prvi put čuo pjesmu ‘Mrak’, a pošto je Džej bio neizostavan dio devedesetih i kada dođemo u zrelije godine onda ga tek razumijemo i shvatimo da se ne radi samo o narodnoj muzici nego da ima i funk momenata i neke pjesme imaju i bluz elemenata”, rekao je na premijeri u Banja Luci reditelj filma Nemanja Ćeranić.

“Ovo je bio veliki zadatak za mene jer nisam profesionalni glumac, ali sam Džeja poznavao pa sam uspeo da ga donesem u projekat”, kaže Husejin Alijević u ulozi Džeja.

Film je na redovnom repertoaru od 25. januara u Cineplex kinu u Banja Luci. Očekuje se premijera i u Sarajevu. “Nedelju” je za manje od sedam dana u kinima u Srbiji pogledalo je preko 100.000 gledalaca.

Džej Ramadanovski  je rođen 1964. godine u Beogradu, a napustio nas je u decembru 2020. godine.