Prnjavor: Festival nacionalnih manjina biće održan u septembru

Načelnik opštine Prnjavor

748
Sastanak

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, upriličio je sastanak sa predstavnicima Udruženja nacionalnih manjina opštine Prnjavor.

Povod sastanka bilo je razmatranje plana aktivnosti udruženja za 2021. godinu te raspored sredstava.

Tomaš je naglasio da Opštinska uprava već duži niz godina ima odličnu saradnju sa Savezom nacionalnih manjina opštine Prnjavor i sa svim pojedinačnim udruženjima.

Danas smo se sastali da dogovorimo kriterijume raspodjele sredstava za tekuću godinu, da razgovaramo o planovima aktivnosti svakog pojedinačnog udruženja , kao i o organizovanju Festivala nacionalnih manjina koji se treba održati posljednje subote u septembru mjesecu. Prošle godine većina aktivnosti je bila otkazana zbog korona virusa, ali je procjena da će ove godine situacija biti značajno bolja – kazao je Tomaš zahvalivši se predsjedniku Saveza i svim predsjednicima i članovima udruženja.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina opštine Prnjavor, Franjo Rover, istakao je veliku zahvalnost svim članicama koje su prisustvovale sastanku.

Ovogodišnja sredstva izdvojena za neometano funkcionisanje naših udruženja biće djelimično uložena u opremanje kancelarije nacionalnih manjina, što će podjednako olakšati pristupačnost kacelarije svim udruženjima. Posebno mi je zadovoljstvo što smo se jednoglasno usaglasili oko priprema neophodnih za organizovanje Festivala, što je još jedan pokazatelj dobre saradnje sa načelnikom opštine –  kazao je Rover.

Na području opštine Prnjavor postoji osam udruženja nacionalnih manjina, a u toku je i registracija Udruženja Rusa.

(Portal Udar)