Prnjavor: Novogodišnja radost za djecu iz romske zajednice

1325
Foto: Udar

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, juče je dodjelio novogodišnje pakete za djecu iz  romske zajednice.

Podjeli paketića prisustvovala su oba romska udruženja, te su imali priliku da sa Simićem razgovaraju o zadacima koje su ispunili u proteklom periodu, te o stvarima koje ih tek čekaju. Uz radost i smjeh, 12 mališana je nestrpljivo čekalo da uzmu paketiće.

Pakete su dobili 5 djevojčica i 7 dječaka, a najmlađi dječak, čiji je ovo prvi novogodišnji paket, ima samo 6 mjeseci.

Ovo je prilika da zajedno sa predstavnicima uduženja razgovaramo o svoj  problematici koja se tiču romskih udruženja u Prnjavoru. Moram da istaknem da udruženja koja čine romsku populaciju imaju jednu proaktivnu ulogu u smislu nastupa prema opštini Prnjavor i prema ostalim međunarodnim organizacijama što je za pohvalu – rekao je Simić.

Dodao je i da je saradnja do sada bila na zavidnom nivou te se nada da će takva i ostati.

Meni je drago da sam danas ovdje. Ja sam dobio jedan fin paketić, a dobila su ga i druga djeca kao i moj brat – rekao nam je vidno raspoložen Lučijano Kahrić.

Iz  udruženja „Romska djevojka-Romani ćej“  i Udruženja Roma opštine Prnjavor,  zahvalili su načelniku Opštine Darku Tomašu, te načelniku Skupštine opštine Željku Simiću što već 16. godina Opština Prnjavor ne zaboravlja romsku djecu.

(portal-udar.net)