Prnjavor: Romskim učenicima i učenicama uručena sredstva za kupovinu knjiga

1433
Foto: Udar

Načelnik Opštine Prnjavor, Darko Tomaš, uručio je danas novčana sredstva za kupovinu knjiga učenicima i učenicama romske nacionalne manjine, a kako smo saznali, ova praksa postoji već deset godina.

„Svi Romi na području naše opštine se obrazuju, te su na najbolji način uključeni u naše društvo. Zahvalan sam i romskim udruženjima sa kojima imamo dobru saradnju, kao i Savezu nacionalnih manjina, koji su pokretači ovog projekta“, rekao je Tomaš.

On je doda da ova praksa traje već dugi niz godina i da će se sigurno nastaviti, naglasivši da će podršku Opštine Prnjavor imati kako Savez, tako i Udruženja Roma.

Ovo je od velikog značaja kako za djecu, tako i za njihove roditelje koji su prisustvovali uručenju sredstva za udžbenike.

Slađana Mirković, majka četvero djece, od kojih troje idu u školu, rekla nam je da su sredstva koja je dobila, od velikog značaja.

„Zahvaljujemo se Načelniku, jer nam svake godine izdvaja sredstva. Puno nam znači jer od četvero djece troje školujem, jedno ide u srednju, dvoje u osnovnu školu, a najmlađe je u vrtić“, rekla je Mirković za naš portal.

U Opštini Prnjavor živi 32 romske porodice, od čega 8 djece pohađa osnovnu i srednju školu, dok se četvero djece sprema za prvi razred.

(portal-udar.net)