Promocija knjige Branka Perića privukla mnoge čitaoce – pravda prešla u ruke izvršne vlasti

1176
Foto: Udar

U Sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, juče je održana promocija knjige Branka Perića „Hronika propasti pravosudja“. U svojoj knjizi Perić opisuje da ignorisanje pravde i potiskivanje istine imaju beskonačne granice i da se to najbolje oslikava u slučajevima djece Davora Dragičevića i Muriza Memića.

„Pravosudje su srušile sudije i tužioci bez znanja, dostojanstva i samopoštovanja. Oni su objelodanili činjenicu koja je opšte mjesto karakterologije homosapiensa. Čovjeka samo interesuje lična korist i za nju je spreman da žrtvuje sve ljudske i društvene vrijednosti. Opšta korist više nije cilj društva niti predmet interesovanja politike. Profit i lična korist su mjera stvari. Sve ima cijenu, ništa nema vrijednost. Posrnule sudije i tužioci su produkt opšte nemoralnosti“, kaže autor Branko Perić.

Nezavisne novine su u kolumnama Branka Perića prepoznale da će one biti čitane iz razloga što je sudija na jedan prijemčiv, jednostavan, ali opet oštar način secirao probleme u pravosudju i nije se libio da ih nazove pravim imenom.Koristio je jedan jedini jezik u svojim kolumnama, a to je argumentacija.Iako je prolazio kroz razne disciplinske tužbe zbog kolumni ostao je istrajan i nije ništa prećutkivao niti ostavljao nedorečeno kažu iz Nezavisnih novina koje su izdavač ove knjige.

Na skupu su o knjizi govorili i profesor Nedeljko Zelenović kao i Djordje Latinović.

Branko Perić je bio sudija, predsjednik VSTV, te povremeno novinar te u svojoj knjizi opisuje desetogodišnju propast sudskog sistema u BiH, a do sada je objavio knjige: romane „Zločin i kazna pukovnika Kalamande“ i „Povratak pukovnika Kalamande“, priče „Smrt Isidore Arbatove“, „Sam protiv svih“ (ogledi o pravdi i pravosuđu), „Ljuba Tadić – Posljednja traka za knjigu“, „Duško Trifunović, pjesme i razgovori“, „Duša vina-istorija, simbolika, poezija i kultura vina“, „Čečava: monografija“.

(portal-udar.net)