Proslavi ovaj rođendan drugačije – Daruj i slavi

Kampanja “Daruj i slavi“ pruža priliku svim ljudima da svoj rođendan poklane djeci, rekla je Jovanka u razgovoru za naš portal

979
Jovanka Lazić (lijevo) Foto: Facebook

Jovanka Lazić, project officer organizacije World Vision BiH odlučila, ove godine je odlučila pokloniti svoj rođendan. Isto tako, zamolila je i svoje prijatelje da umjesto poklona namjenjenih njoj, obraduju neko dijete i da svoje rođendane, također poklone nekoj djeci.

Po nekim procjenama, više od 50.000 djece u našoj zemlji živi u siromaštvu. Siromaštvo nije samo glad. Siromaštvo podrazumijeva i nedostupnost usluga od kojih zavisi kvalitet života. Djeca koja nemaju priliku upisati se u baletsku, ili muzičku školu, ne mogu otići u pozorište, ili se baviti sportom u nekom klubu su slika siromaštva u našoj zemlji. Poražavajuće je što mnoga djeca nemaju priliku da nauče plivati.

Kampanja “Daruj i slavi“ pruža priliku svim ljudima da svoj rođendan poklane djeci, rekla je Jovanka u razgovoru za naš portal.

Zamolimo svoje prijatelje da umjesto poklona koje bi kupili nama, taj novac poklone za nabavku hrane, higijenskih sredstava, zimske odjeće, ili igračaka za najranjiviju djecu u BiH. Svako od nas može biti osoba koja će sa vrlo malo finansijskih sredstava usrećiti neko dijete i možda mu time promijeniti život na bolje – rekla je Jovanka za Udar.

Usreći dijete darujući mu omiljenu igračku. Poklon može biti lutka, autić, lopta, bojanka ili slikarsko platno i uljane boje u skladu sa djetetovim željama.

Link putem koje možete podržati kamanju: //darujislavi.ba/pregled-kampanje/?id=990&fbclid=IwAR15jyDZ9kF9MYnnLVta-2KJ9HJ1HwYeD0Rgjf5tiM3dEofBJss6Zgt-5vA

“Daruj i slavi“ je projekat World Vision-a, čiji je cilj da osigura bolju budućnost za siromašnu djecu. WV BiH radi u najranjivijim zajednicama, tamo gdje usred siromaštva, djeca sanjaju o boljoj budućnosti.

(portal-udar.net)