PSBiH – U utorak tematska sjednica posvećena ljudskim pravima žena u BiH

597

Tematska sjednica „Ljudska prava žena u Bosni i Hercegovini“, u organizaciji Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH, zakazana je za 23. februar, s cilјem da se kroz raspravu i formiranje zaključaka doprinese poboljšavanju stanja ljudskih prava žena u bosanskohercegovačkom društvu.

Na tematskoj sjednici predviđena je prezentacija Izvještaja o dosadašnjim benefitima od usvajanja Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH i Izvještaja o poštivanju/stanju ženskih ljudskih prava u BiH, kao i rasprava o temi „Poštivanje prava žena iz ugla nevladinog sektora“.

Osim članova Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH na tematsku sjednicu pozvani su i poslanici i delegati Parlametarne skupštine BiH, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Ombudsmeni za ljudska prava, gender centri Federacije BiH i Republike Srpske, te predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA)