Pucnjava u naselju Prutače, jedna osoba povrijeđena, čeka se reakcija nadležnih

Stanovnici ovog naselja su uplašeni i strahuju za svoju sigurnost, jer kako kažu, nije prvi put da se ovo dešava u njihovom naselju. Sinoćni događaj je uzrujao sve stanovnike Prutača koji ne znaju kako da reaguju, jer se sve desilo u par minuta

701
Naselje Prutače (Foto: Udar arhiva)

Prema nezvaničnim informacijama koje trenutno imamo, u naselju Prutače u blizini Brčkog, sinoć se u kasnim satima desila pucnjava u kojoj je jedno lice zadobilo teže povrede i trenutno se nalazi na intezivnoj njezi.

Kako doznajemo, povrijeđenom licu je pružena medicinska pomoć te je smješten u brčanskoj bolnici.

Stanovnici ovog naselja su uplašeni i strahuju za svoju sigurnost, jer kako kažu, nije prvi put da se ovo dešava u njihovom naselju. Sinoćni događaj je uzrujao sve stanovnike Prutača koji ne znaju kako da reaguju, jer se sve desilo u par minuta.

Sagovornik koji je htio ostati anoniman (identitet poznat redakciji), istakao je da ovo nije prvi put da se dešavaju pucnjave u njihovom naselju, ali po prvi put je došlo do ovako teškog ishoda.

Podsjećamo da je ovo humanitarno naselje u kojem živi i veliki broj Roma, gotovo zaboravljeno od strane lokalnih vlasti. Sve su češći nesretni slučajevi koji rezultiraju gubitkom života, a mještani su svjedočili mnogobrojnim slučajevima samoubistava, saobraćajnim nesrećama u kojima je život izgubilo veliki broj djece. Ranije smo pisali da su požari u Prutačama česta pojava, a da je jedan odnio živote dvoje djece 2019. godine.

Na zvaničnu izjavu nadležnih o sinoćnoj pucnjavi, još uvijek se čeka.

(Portal Udar)