Još jedan uspješan nastup kik boksera Ramića

441

Jasmin Ramić, kik bokser iz Bijeljine, učestvovao je na Evropskom prvenstvu sredinom novembra 2022. godine u Antaliji u Turskoj gde je u prvom kolu pobijedio jakog protivnika iz Švajcarske. U 1/4 finalu ga je čekao domaćin iz Turske gde je sve vrijeme vodio i na kraju 3. runde, Turčin ga je prestigao za jedan bod, te je izgubio meč.

„Nažalost izgubio sam, iako sam briljantno pobijedio u prvom kolu. U životu ima dosta padova i uspona, ali mi je ipak ovaj poraz teško pao jer je bilo tijesno. Mora se ići dalje, ne treba se predavati. Nije bitno koliko padneš, bitno je koliko puta ustaneš i nastaviš dalje ka većim rezultatima“, kaže Ramić za Udar.

Jasmin Ramić je rođen je 1995 godine u Bijeljini. Oženjen je i ima četvero djece. Jasmin je jedan od rijetkih Roma koji se bavi sportom na profesionalnom nivou.

„Kroz sport sam razvijao svoju budućnost“, kaže Ramić koji je najveći uspjeh ostvario na Svjetskom Prvenstvu u Italiji 2021. godine kada je bio treći i osvojio bronzanu medalju.

Bronzana medalja u Italiji
Bronzana medalja u Italiji

Ramić živi u jednom selu kod Bijeljine gde uzgaja životinje i od toga izdržava porodicu. Aktivan je i u nevladinom sektoru koji se bori za ljudska prava. On i njegov trener sa velikom mukom prikupljaju donacije kako bi Ramić mogao da se takmiči na međunarodnom nivou.