Sedam romskih porodica u Bijeljini dobilo ključeve novih domova

789
Foto: bijeljina.org

U okviru projekta „Stambeno zbrinjavanje Roma 2016-2017 u Gradu Bijeljina“, sedam romskih porodica iz ovog grada dobilo je ključevi novih domova. Kroz projekat stambenog zbrinjavanja, šest kuća je sanirano, a jedna je potpuno izgrađena. Projekat, čija vrijednost iznosi 210.000 KM, najvećim dijelom su finansirali „Caritas“ sa 104.000 KM i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u iznosu od 100.400, kao i Gradska uprava izdvojivši 5.500 KM, uz pomoć u izgradnji infrastrukture.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, istakao je da se realizacijom ovog projekta pokazuje da su u Bijeljini ravnopravni svi građani, bez obzira na nacionalnost. Naglasio je i to, da se kroz saradnju sa nevladinim organizacijama koje se bave romskim pravima poboljšava stepen obrazovanja i zapošljavanja Roma u Bijeljini, čime bi ovaj grad mogao postati primjer drugima u BiH, prenosi portal Bijeljina danas.

Finansijska sredstva koja su iskorištena za ovu namjenu dobijena su od Vlade Lihtenštajna. Kako prenosi portal Bijeljina danas, pozivajući se na službenu stranicu Gradske uprave Bijeljina, u naredne tri godine je planirana izgradnja tri zgrade za stanovanje Roma, a već u aprilu sljedeće godine biće započeta izgradnja jedne zgrade sa osam stanova, što će koštati oko 450.000 KM.

(portal-udar.net)