Seferović: Izvjestilac nije došao, Akcioni plan za Rome nije usvojen

Podsjetimo da je Vijeće 26. juna trebalo raspravljati o Akcionom planu za unapređenje položaja Roma u oblastima obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i kulture za period 2019. – 2023. godine

998
Redžo Seferović

Akcioni plan za Rome nije usvojen na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Zavidovići, potvrdio je za Udar predsjedavajući OV-a Redžo Seferović.

Podsjetimo da je Vijeće 26. juna trebalo raspravljati o Akcionom planu za unapređenje položaja Roma u oblastima obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i kulture za period 2019. – 2023. godine.

Akcioni plan nije usvojen, zato što sam ja to odbio. Izvjestilac je dužan prisustvovati sjednicama Vijeća, prema poslovniku. I dužan je da izvijesti vijećnike odnosno građanstvo o čemu se radi – kazao nam je Seferović.

On navodi da se već više puta dešava da izvjestioca nema na sjednici Vijeća, ili da su taj dan na bolovanju pa sljedeći dan dođu na posao.

Meni je bilo važno da se usvoji Akcioni plan, međutim na kolegiju je rečeno da se ni po jednoj tački Vijeće neće izjašnjavati ako nema izvjestioca. Znači gospodin Idriz Alihodžić je trebao biti prisutan, ili njegov zamjenik uz puno ovlaštenje, ali ni zamjenik nije došao. Izvjestilac nije bio prisutan zbog bolesti ali mene je trebalo obavijestiti prije pet dana, i poslati zamjenika – navodi Seferović.

On je plan vratio na doradu i sljedeći mjesec će to biti „na tapeti“.

(portal-udar.net)