Senada, majka troje maloljetne djece, u borbi za preživljavanje

485
Foto: Udar

U današnje doba krize i neimaštine ljudi gledaju sebe, a zaboravili su sve one druge koji se susreću sa teškim životima.

Iako su životi teški, te osobe su jako vedre i nasmijane, bore se kao pravi borci za svoje porodice pa i ova majka koja ima aritmiju srca, lošu krvnu sliku i problem sa dojkama-ciste.

Senada Ramić, tridesetodogišnja majka troje maloljetne djece, živi u Bijeljini, sama u jako neuslovnoj kući. Kuća je bez struje, a vodu ima samo napolju. Zimi se desi da česma zaledi pa se mora odleđavati. Kupatila nema u 21. vijeku, a prozori su u jako lošem stanju, stari i polupani. Kuća u kojoj ova četveročlana porodica živi je od rodbine.

Senada je za portal Udar kazala da čeka svaki dan kad će doći gazda da je istjera iz kuće, i da brine gdje će živjeti sa svojom djecom. Kaže da se trudi da njena djeca završe školu, kad ona nije. Navodi da djeca imaju poteškoće u razvoju i da su dobili kategorizaciju. Pohađaju specijalnu školu koja radi po posebnom planu i programu, što je njoj jako teško.

Senadin muž je u zatvoru u Zenici, a ona skuplja flaše iz kontejnera i tako prehranjuje svoju djecu. Ima dječiji dodatak pa, kako kaže, to joj je spas da prežive.

I pored svih nevolja koje su zadesile ovu mladu ženu, Senada je jako vesela i ne gubi vedar duh.