SLUČAJ DANIELE HAŠIMOVIĆ: Tužilaštvo TK vrši provjeru nakon prijave za zloupotrebu u izborne svrhe

801
Tužilaštvo TK

Tužilaštvo tuzlanskog kantona formiralo je predmet na osnovu prijave da se Daniela Hašimović, Romkinja iz Tuzle, našla na listi kandidata HSP-a BiH bez njenog znanja.

Iz Kantonalnog tužilaštva za Udar su kazali da je u Tužilaštvu na osnovu prijave za navedene događaje formiran predmet.

Postupajući tužilac na ovom predmetu je naložio Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK da u hitnoj proceduri izvrši provjere prijavljenih radnji i da ovom Tužilaštvu dostavi izvještaj. Dakle, radi se o predmetu u kojem se poduzimaju provjere prijavljenih radnji i nije donesena tužilačka odluka – rečeno nam je iz Tužilaštva TK.

Podsjetimo, 30. septembra smo objavili tekst da su Daniela Hašimović i njen suprug postali žrtve izbornih prevara, kada im je ponuđeno po 50 KM u zamjenu za navodnu podršku kandidatu Edinu Kurtiću. Kako ova porodica nije dovoljno pismena, pa nije pročitala dokumente koje je potpisala, pristali su da prođu kroz svu proceduru ovjeravanja dokumenata, tim više što im je novac bio prijeko potreban.

Međutim, nakon nekoliko mjeseci, Hašimović je postala kandidatkinja na listi Nacionalne manjine Tuzla ispred stranke HSP BiH, bez njenog znanja i pristanka, pa je odlučila izaći u javnost.

(portal-udar.net)