Sportske aktivnosti za djecu iz Dnevnog centra u Brčkom

1593

Dnevni centar Brčko u suradnji sa KBK Grčica, nedavno je organizovao karate trening za mališane iz Centra.

Ovo je samo jedna od mnogih aktivnosti koje Dnevni centar planira sprovesti u radu sa djecom iz Dnevnog centra. Ono što smo saznali od ljudi koji vode Centar, jeste da će biti sve učestalije uključivanje djece Centra u vannastavne aktivnosti.

„Naš tim iz Dnevnog centra nastoji uraditi ono što je najbolje u interesu naših korisnika. Svjesni smo da su tokom zimskog perioda, fizičke aktivnosti većini naših korisnika izuzetno ograničene, pa ćemo pokušati da uz lokalne partnere organizujemo još treninga“, kazao je Boro Ristić, koordinator Dnevnog Centra

Korisnici Dnevnog centra su pozitivno odreagovali na trening, te su imali priliku učestvovati, zabaviti se i naučiti nešto novo.

 „Veoma brzo absorbuju osnovne vještine, te se nadam da će dio njih pronaći interes u ovom sportu jer definitivno imaju ogroman potencijal“, rekao je trener Slobodan Garić.

Dnevni centar će i kroz druge vidove sportskih aktivnosti nastaviti sa inkluzijom romske djece, a cilj je svakako da jednog dana, neko od njih postane i profesionalni sportista.

(portal-udar.net)