Srbija: Javni poziv Romima za obavljanje stručnog stažiranja otvoren do sutra

417
Foto: Ilustracija

Fondacija za obrazovanje Roma (FOR) objavila je konkurs za obavljanje stručne prakse i usavršavanje mladih Romkinja i Roma kroz program stažiranja kod poslodavaca iz javnog i privatnog sektora u Republici Srbiji.

Program stažiranja se realizuje u okviru projekta „Pospješivanje zapošljivosti mladih Romkinja i Roma – faza II“ uz podršku programa Njemačke finansijske saradnje koji sprovodi Njemačka razvojna banka KfW u ime Vlade Republike Njemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

FOR je do sada podržao značajan broj Romkinja i Roma za bolje pozicioniranje na tržištu rada uz pomoć pohađanja stručnih praksi, stručnih obuka, prekvalifikacija, dokvalifikacija, učenja stranih jezika, kao i kroz profesionalno i karijerno savjetovanje.

Cilj programa je da olakša prelazak mladih iz svijeta obrazovanja u svijet rada kroz pružanje mogućnosti za dodatno sticanje znanja, vještina i kompetencija. Program doprinosi smanjenju nezaposlenosti mladih Roma i Romkinja, i pruža smjernice ustanovama visokog obrazovanja u koncipiranju inkluzivne politike.

Prijave se mogu slati najkasnije do 4. novembra 2021.

Više informacija o konkursu i uslovima prijave pronađite ovdje.