SRBIJA: REDI pokreće osnivanje prvog Udruženja Roma preduzetnika

920

Glavni cilj Udruženja Roma preduzetnika je da omogući i opremi Rome preduzetnike za rast i razvoj u biznis sektoru u Srbiji.

Udruženje će omogućiti prostor romskim preduzetnicima da jedinstveno istupaju i zalažu se za svoje interese. Kroz Udruženje preduzetnici će povećati svoju konkurentnost i ostvariti svoje ekonomske ciljeve.

Udruženje će se truditi da pruži podršku postojećim romskim preduzetnicima u njihovom poslovanju kao i u procesu legalizacije njihovih poslova.

Zašto da se pridružite Udruženju?

-Imaćete pristup svim informacijama iz oblasti ekonomije i mogućnostima za preduzetnike (programi, aktivne mere zapošljavanja, bespovratna sredstva, državni podsticaji za podržavanje preduzetništva) i besplatnu tehničku podršku neophodnu radi konkurisanja za ove mere.
-Radićemo zajedno na stvaranju partnerstava sa organizacijama, poslovnim udruženjima iz Srbije, kako bismo ojačali preduzetništvo i podržali Rome u njihovim poslovnim idejama.
-Radićemo zajedno na uspostavljanju saradnje sa međunarodnim donatorskim organizacijama, sa državnim i opštinskim institucijama.
-Imaćete koristi od tehničke podrške neophodne za vođenje vašeg poslovanja i ostvarivanje konkurentnosti na tržištu.
-Zalagaćemo se za romske preduzetnike i njihove poslovne interese.
-Imaćete priliku da poboljšate svoje veštine i znanja učestvujući u treninzima i događajima koji se nude članovima Udruženja.

Ko se može pridružiti Udruženju?

-Romi preduzetnici iz Srbije registrovani i neregistrovani.
-Svaki građanin Srbije, Rom i nerom koji ima registrovan ili neregistrovan biznis, a koji želi da sarađuje sa romskim preduzetnicima ili je njegova delatnost povezana sa romskom zajednicom.
-Romi pružaoci usluga (građevinski radnici, usluge čišćenja, domaćice itd.)
-Vlasnici romskih kompanija za otpad.
-Romi sakupljači sekundarnih sirovina.
-Romi sezonski radnici u poljoprivredi i voćarstvu.
-Mladi Romi preduzetnici a naročito Romkinje preduzetnice se posebno ohrabruju da se pridruže udruženju.

Kako se pridružiti Udruženju?

Možete nas pozvati na broj telefona: 061/6580-983 ili nam poslati e-mail na rediserbia@redi-ngo.eu sa vašim imenom i prezimenom, brojem telefona, vrstom delatnosti koju obavljate, ili popunjavanjem prijavnog formulara

(www.redi-ngo.eu)