Sretna Nova godina!: UZ NADU JE LJEPŠE ŽIVJETI

394

Portal UDAR i Medijske inicijative žele sretnu Novu 2023. godinu svim čitaocima, pratiocima, saradnicama i partnericama.

Iza nas je teška godina. Slomili smo pandemiju Covida-19 (ili se navikli na nju), preživjeli smo brojne pseće politike koje su razarale normalan život u Bosni i Hercegovini, užasavali se najvećeg sukoba u svijetu, u Ukrajini, koji se desio nakon Drugoj svjetskog rata… Sve je to na nas djelovalo i psihički i ekonomski.

Mediji su nas zatrpavali nastupima brojnih nacionalista, ali i verbalnih multikulturalista. Taj verbalizam nekada lijepo zvuči, ali malo djela. Priča je jedno, a stvarni povod drugo. Ako već nismo kadri zamijeniti na izborima ove dvije grupacije, očekujemo, bar od njih, da vidimo rezultate na terenu – državi, entitetu, gradovima, selima…

Dakle, u Novoj godini očekujemo da će biti bolje, kao što se nadamo uvijek. Uglavnom generalno ne bude, ali personalno se nekim ljudima ostvare želje. No, nadu ne smijemo gubiti. Nada je ono što nas održava. Nada čini život ljepšim. Ako je izgubimo, izgubili smo život. Nekada toga nećemo biti svjesni, taj gubitak primjetiće samo drugi, a nekada će to biti naša nečujna patnja. Zato se držimo nade, pa čak i da je to najobičnija osjećajna prevara.