Tradicionalni pohod “Pješačenjem do zdravlja” i ove godine u SBK

1635

Sportski savez SBK/KSB, Zavod za javno zdravstvo SBK i PD “Koprivnica” Bugojno u povodu Svjetskog dana zdravlja, u nedelju 13. maja organizovaće tradicionalno, šesnaesto po redu  ”Pješačenje do zdravlja”.

Pješačenje je planirano za 13. 05. 2018. godine (nedjelja), sa polaskom iz općina SBK do odrdišta u Bugojnu, odakle će se uputiti laganom šetnjom prema Planinarskom domu u Dubokoj uz pratnju Gorske službe Travnik i članova PD “Koprivnica”  iz Bugojna.

U sklopu Pješačenja, bit će organizovani i Bosanski susreti (ekipno takmičenje – povlačenje konopca, bacanje kamena sa ramena, nošenje jaja u kašici, skakanje u vrećama i pogodi flašu ) svi se bodovi zbrajaju i nakon toga dobijamo pobjednika susreta. Svaka ekipa može da broji najmanje 6 takmičara, a najviše 25. Starosna dob za članove ekipa nije ograničena; „Liga prvaka SBK/KSB“ igra se na male golove, ekipa broj 5 članova (3+2). Pravo učešća imaju dječaci i djevojčice do 15 godina. Igra se 2×3 minuta, sa odmorom od 1 minute; Malonogometni turnir za žene, igra se 6+1. U slučaju da ne bude dovoljan broj ekipa odigrat će se revijalna utamica.

Također, planirano je da se odigra tradicionalna malonogometna utakmica između ekipa Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB i Sportskog saveza SBK/KSB.

Za sve učesnike ovog pohoda organizovan je besplatan prevoz, vojnički grah i druženje. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u korisnom ali i lijepom druženju i zabavi. Grupne i pojedinačne prijave je obavezno dostaviti Sportskom savezu  SBK/KSB ili Sportskim savezima općina najkasnije do 10. 05. 2018. godine, kako bi se mogao obezbijediti dovoljan broj autobusa.

Prijave dostaviti na e-mail adresu: sportskisavezsbkksb@gmail.com

Polasci autobusa:

Travnik (autobusko stajalište kod Doma zdravlja Travnik ) u 8,00 sati,
Turbe ( pekara „ Dervić „ ) u 08,15sati;
Oborci ( autubusno stajalište) u 08,45 sati
Donji Vakuf ( parking Hotela „Vrbas“) u 9,00 sati;
Bugojno ( ispred TOU „ Best „ kod džamije) u 9,15 sati;
Gornji Vakuf/Uskoplje ( ispred Konzuma ) u 8,45 sati;
Vitez ( autobusna stanica ) u 08,00 sati;
Nova Bila ( parking Motel „ Dani „ ) u 8,10 sati;
Nević Polje ( autobusno stajalište preko puta auto-servisa Fišić ) u 8,20 sati;
Novi Travnik ( parking ispred sportske dvorane ) u 8,30 sati;
Novi Travnik ( autobusna stanica ) u 8,30 sati.

(portal-udar.net)