Trinaest godina od smrti Šabana Bajramovića

U znak sećanja na dan Šabanove smrti pet niških osnovnih škola dobili su od FROS-a beskontaktne sterilizatore, maske, magnetne table , didaktički materijal, knjige i garderobu za decu

563
Spomenik Šabanu Bajramoviću na Niškom keju

Pre 13 godina preminuo je legendarski romski pevač i umetnik Šaban Bajramović. Tradicionalni festival „Me sem Šaban“ koji se organizuje u njegovom rodnom podeljen je na dve manifestacije. Federacija romskih osnovaca i srednjoškolaca podelilo je humanitarne pakete niškim osnovcima, dok je muzički deo  festivala  zakazan za 20. jun.

U znak sećanja na dan Šabanove smrti pet niških osnovnih škola dobili su od FROS-a beskontaktne sterilizatore, maske, magnetne table , didaktički materijal, knjige i garderobu za decu.

Obezbedili smo vrednu donaciju i odlučili da je uručimo danas u znak sećanja na našeg velikog Šabana – kaže predsednik Udruženja FROS Nebojša Saitović.

Šaban je sa   „Crnim mambama “  nastupao širom sveta.  Čim vremenski uslovi dozvole održaće i koncert kaže Neša Saita.

Kod Šabanovog spomenika na nišavskom Kesju organizovaćemo koncert i to je ujedno kraj ovogodišnjeg festivala „Me sem Šaban“. Kao i uvek sviramo njegovu muziku, sa nama će biti i orkestar Fejata Sejdića – dodaje Saita.

Dok Šabanovu smrt kroz ovaj festival obeležavaju u Nišu gde je Šaban rođen, 16. april  dan njegovog rođenja obeležavaju Saralije kada Teatar 55 organizuje koncerte.

(Portal Udar)