U Beogradu održan koncert “Svi u glas”

Ove godine projekat “Svi u glas” uključio je i više od 20 pripadnika iz šire zajednice

562
Foto: Art aparat

Zimski koncert dece iz Svratišta i prijatelja, pod nazivom “Svi u glas”, održan je u prepunoj koncertnoj sali. Pored hora Raspevanog svratišta nastupili i dečji hor Rochoir, poznati romski sastav Roma Sijam i jazz swing duo Nusha & Pavi.

Iza ovog zanimljivog i plemenitog muzičkog poduhvata, koji okuplja predstavnike zajednice i decu iz Svratišta, stoji muzička pedagoškinja Maja Ćurčić iz udruženja Art Aparat. Ona je pre sedam godina volonterski pokrenula projekat obrazovanja dece koja su uključena u život i rad na ulici kroz muziku, pod nazivom Raspevano svratište.  Ovaj hor je do sada, pod nejnim vođstvom, održao pet koncerata i nastupao sa brojnim horovima i muzičarima.

Rad sa decom, mladima ali i svima koji su želeli da se priključe, vremenom je nadrastao samo Raspevano svratište, pa danas slogan “Svi u glas” najbolje opisuje misiju udruženja Art Aparat koje se od 2015. godine bavi podržavanjem različitih, a posebno najosetljivijih društvenih grupa kroz muziku, kažu iz ovog Udruženja.

Ove godine projekat “Svi u glas” uključio je i više od 20 pripadnika iz šire zajednice, koji su se iz ljubavi prema muzici i posvećenosti plemenitim ciljevima, okupili i mesecima zajedno uvežbavali pesme sa decom iz Svratišta, kako bi ih zajedno izveli na sceni Narodnog pozorišta.

Posetioci koncerta imali su priliku da čuju popularne pesme u jazz i swing aranžmanima, edukativne dečije pesmice i pesme na romskom jeziku.

(portal-udar.net)