U Kaknju otvoren Kreativni inovacijski centar – KRICK

Kreativni inovacijski centar Kakanj – KICK podržan je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD

1208
Foto: Udar

Općina Kakanj postaje sve veći oslonac mladima kada su u pitanju kultura, sport, obrazovanje, a kao dokaz tome je Centar za podrsku mladima, pod nazivom KICK- Kreativni inovacijski centar Kakanj koji je nedavno otrvoren.

Šta je KICK?

Kick je moderan i tehniči kvalitetno opremljen centar za rad koji pruža mogućnost povezivanja sa onima koji su na istom putu ili koji žele graditi poslovne i društvene inovacije.

To je mjesto gdje mladi mogu dobiti profesionalnu mentorsku podršku, saznati kako razviti biznis ili inovaciju, te doći do partnera ili investitora.

Cilj projekta?

Cilj projekta je razviti poticajno okruženje za društveno-ekonomsku afirmaciju mladih u općini Kakanj kako bi se bolje odgovorilo na potrebe različitih aktera (poslodavaca, institucija i organizacija).

Kome je KICK namijenjen?

KICK je namijenjen pojedincima i timovima s poslovnim idejama, voditeljima društvenih promjena, startupima, IT stručnjacima, studentima i učenicima srednjih škola, freelancerima, te predstavnicima potpornih institucija i svim osobama koje žele ostvariti poslovne kontakte i mentorsku podršku.

KICK je adresa za mlade koji žele da nauče sve o procesu pokretanja i razvoja biznisa i društvenih inovacija. To je mjesto gdje će mladi dobiti profesionalnu mentorsku podršku i naći partnera i investitora.

Programi u Kicku?

KICK start your idea (podrška za pokretanje biznisa, stručna podrška KICK-a mladima da ideje za inovativne biznise pretvore u djela), KICK out local problems (cilj programa je da mladi s različitim znanjima i interesima unaprijede svoje znanje i vještine kako se razvijaju inovacije u skladu s potrebama zajednice, da nađu rješenja za određene probleme i da potencijalno naprave radna mjesta za sebe i svoje prijatelje), Girls kicking in (podrška ženama u poslovnom sektoru).

Kreativni inovacijski centar Kakanj – KICK podržan je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD. Program  finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(portal-udar.net)