U Kaknju počela izgradnja nove sportske dvorane

1384
Foto: Udar

Općina Kakanj je sačinila plan izgradnje nove sportske dvorane, što će u suštini biti proširenje već postojeće, kojom upravlja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj.

Nove dvoranske kapacitete koristiti će i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja.

„Proširenjem dvoranskih kapaciteta omogućit ćemo bolje uslove za treniranje sportskih klubova, bolje uslove za učenike STŠ Kemal Kapetanović Kakanj, uključivanje drugih sportskih klubova koji do sada nisu koristili dvoranu za svoje treninge“, rekao je Aldin Šljivo, direktor ove Javne ustanove.

U finansiranju dvorane učestvuju Općina Kakanj, te Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM.

Foto: Udar

Načenik Općine Kakanj, Nermin Mandra ističe važnost novih kapaciteta za odvijanje časova tjelesnog odgoja, terimna za treninge i održavanja utakmica.

“Učenici nemaju salu za održavanje časova tjelesnog odgoja, a sportski klubovi koji koriste dvoranske kapacitete imaju velikih problema sa terminima za treninge i održavanje utakmica i zbog toga se ukazala potreba za izgradnjom dvorane, koja će biti bez tribina. Praktično ovo je jedan trening centar i time ćemo upotpuniti ono što nama treba“, rekao je Mandra.

Učenici STŠ „Kemal Kapetanović“ smatraju da će im dvorana biti od velike koristi, te da će im se pružiti prilika za održavanje sportske sekcije u njoj.

„Dvorana će nam sigurno pomoći u daljnjem radu za odrzavanje časova tjelesnog odgoja, te nam se možda pruži prilika i za održavanje sportskih sekcija“, rekla je Ajla Pačariz, učenica STŠ „Kemal Kapetanović“.

Rok za izvođenje radova je 130 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

(portal-udar.net)