U Kruševcu otvoren Romski kulturni centar

552
FOTO: Nacionalni savet romske nacionalne manjine

Romska zajednica u Kruševcu dobila je novu ustanovu za organizovanje kulturnih i obrazovnih aktivnosti. Simbolično na Vidovdan otvoren je Romski kulturni centar, uz prisutvo predstanika Vlade Srbije, Nacionalnog saveta Roma i nevladinih organizacija.

Prostorije centra nalaze se u naselju Marko Orlović,  a vrednost projekta je 4,1 milion dinara, iz sredstava  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i donacijama Švajcarske agencije za razvoj.

Protorije centa presecanjem vrpce otvorili su ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariju Obradović i predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić.

Pored mnogobrojnih žitelja naselja koji su se okupili da prisustvuju svečanom otvaranju i da pozdrave ministarku Obradović, svečanosti su prisustvovali i državni sekretari Stevan Gligorin i Maja Mačužić Puzić, načelnik gradske uprave Grada Kruševca Ivan Anđelić.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik predsednika Nacionalnog saveta Aleksandar Balinović, predsednica Izvršnog odbora Pava Čabrilovski, Pokrajinska poslanica i članica Nacionalnog saveta Jelena Jovanović, članica Nacionalnog saveta Zdravka Simić i predsednik Kulturnog centra Roma u Pančevu i član Nacionalnog saveta Stevan Jovanović.

(Portal Udar)