U Prnjavoru otvorena “Naša prodavnica” domaće hrane

1492

U Prnjavoru je danas počela sa radom “NAŠA PRODAVNICA” u kojoj su izloženi proizvodi više od 25 proizvođača domaće hrane sa područja opštine Prnjavor, a nalazi se na Trgu srpskih boraca.

U prodavnici čiji je osnivač Opština Prnjavor, kupcima će svakodnevvno na raspolaganju biti više od 150 domaćih proizvoda. Načelnik Opštine Prnjavor, Darko Tomaš, rekao je da je ovo još jedan vid dodatne podrške poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju, ali i samoj privredi.

Smatram da je ovako nešto bilo potrebno Prnjavoru, da promoviševo sve ono što se radi na području naše lokalne zajednice, jer imamo šta da pokažemo i čime da se pohvalimo – rekao je Tomaš.

On je napomenuo da su sa svojim proizvodima zastupljeni prije svega mali poljoprivredni proizvođači, samostalni preduzetnici, organizovana preduzeća, kao i društva sa ograničenom odgovornošću.

Svi oni moraju imati urednu dokumentaciju,kao što su mikrobiološka I hemijska analiza proizvoda. Pozivamo I sve ostale proizvođače da izlože svoj proizvod I budu na dohvat ruke potrošačima – rekao je Tomaš.

On je objasnio da će  novac od prodaje biti isplaćen proizvođačima ,a od njih se u prvih 1 mjeseci neće naplaćivati marža,kao što se to radi u drugim gradovima.

(Portal Udar)