Udruženje „Euro Rom“ organizuje preventivne preglede u Domu zdravlja Tuzla

449

Udruženje Roma „Euro Rom“ Tuzla organizuje preventivne ginekološke preglede za žene Romkinje, preventivne preglede za muškarce Rome, kao i sistematske preglede za djecu romske nacionalnosti sa uvidom u vakcinalni status sa područja Tuzlanskog kantona.

„Kontaktirali smo putem telefona, dolaskom na teren, dosta porodica, te ukoliko se neko nije javio/bio kući, ljubazno molimo da se javi na broj telefona  Udruženja 035/228-884, ili Admiri Biberovic na msn, za preglede. Pregledi se vrše u narednim danima, te Vas ljubazno molimo da nas kontaktirate čim prije“, stoji u pozovi ovog udruženja.

Pregledi će se vršiti u JU Dom zdravlja Tuzla, a realizuju se u okviru projekta  „Podizanje svijesti iz oblasti zaštite zdravlja romske populacije“ kojeg finansira Zavod za Javno zdravstvo FBiH sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Projekat se realizuje na području Tuzlanskog i Unsko-sanskog kantona, a implementator je Udruženje Roma „Euro Rom“ Tuzla osmu godinu zaredom od 2013 godine.

„Odlaskom ljekaru, preveniramo mnoga teška oboljenja, i na taj način spašavamo živote“, naveli su iz Udruženja „Euro Rom“.