Udruženje “Mladi Romi” iz Viteza promoviše zajedništvo i ravnopravnost

1383
Foto: portal-udar.net

Udruženje “Mladi Romi” iz Viteza je ove godine podjelilo novogodišnje paketiće za 150 mališana u dva viteška naselja Sofa i Očice, te u Udruženju za djecu sa posebnim potrebama Betanija iz Viteza.

Već drugu godinu zaredom, humanitarna organizacija  ADRA donira paketiće za najmlađu populaciju i članove ovog viteškog udruženja.

“Jako smo sretni što možemo da, koliko toliko, uljepšamo ove praznike našoj djeci. Znam da svaka sitnica koju ova djeca dobiju, njima mnogo znači, i ovim putem se zahvaljujem svima koji su doprinjeli ovoj novogodišnjoj akciji, a prije svega volonterima udruženja ‘’Mladi Romi’’ te humanitarnoj organizaciji ‘’ADRA’’ koja nam je donirala paketiće”, kazao je Adil Fafulović aktivista u udruženju “Mladi Romi”.

Za razliku od prošle godine, u Udruženju su odlučili da ove godine paketiće podjele i Udruženju za djecu sa posebnim potrebama “Betanija” iz Viteza, te na taj način pokažu ravnopravnost sa svima, te da djeci kojoj je to jako potrebno, uljepšaju božićne i novogodišnje praznike.

Kristina Mlakić, predstavnica udruženja “Betanija”, zahvalila se udruženju ‘’Mladi Romi’’ i humanitarnoj organizaciji “ADRA” na uručenim paketićima za djecu sa posebnim potrebama.

Ovo je zasigurno pozitivan primjer na koji se mogu  ugledati svi oni koja rade na poboljšanju uvjeta života marginalizovanih grupa, jer se na kraju, svi bore za nečiji osmjeh.

(portal-udar.net)