Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” pokreće humanitarnu akciju “Za njihove snove”

Ukoliko imate stari ili novi (a da vam nije potreban) računar, laptop, tablet ili mobitel, možete ga donijeti u prostorije Udruženja u ulici Dobojska 4, Sarajevo do kraja mjeseca septembra svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati

769
Foto: Ilustracija

Tokom pandemije koronavirusa nastava u školoma odvijati će se kombinovano, online i klasičnim načinom predavanja. Korištenje tehnologije najteže je palo učenicima koji istu ne posjeduju, socijalno ugroženim učenicima.

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” je i ovaj put kao i bezbroj puta prije prepoznalo problem socijalno ugrožene djece.

“Školska godina je počela, online nastava je u toku, a mnoga djeca nisu u mogućnosti pratiti istu zbog nedostatka uređaja, pribora, knjiga i opreme. Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” pokreće humanitarnu akciju “Za njihove snove””, rekli su u svom saopšetnju.

Ukoliko imate stari ili novi (a da vam nije potreban) računar, laptop, tablet ili mobitel, možete ga donijeti u prostorije Udruženja u ulici Dobojska 4, Sarajevo do kraja mjeseca septembra svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Ukoliko niste u mogućnosti da dođete na adresu Udruženja, javite im se i tim Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” će naći način da dođe do vas, te će uređaj dalje proslijediti djetetu kojem je neophodan za praćenje nastave.

Udruženje će vam pružiti priliku da upoznate dijete u čije ruke je vaš dar otišao.

“Zajedno se borimo da naša djeca imaju priliku za obrazovanje, da ostvaruju svoje snove i postanu dobri i veliki ljudi kakvi ste i sami”, navode iz Udruženja.

(portal-udar.net)