Udruženje Urban i Unicef BiH: Poziv na radinicu snimanja videa i fotografije

1078
Radionica u Brčkom (Foto: Udar arhiva)

Udruženje Urban i Unicef BiH zajedno realizuju projekat kroz koji nastoje osnažiti mlade, kreativne Rome koji posjeduju potencijal da iskažu svoju kreativnost u domenu vizualnih umjetnosti.

Polaznicima radionica će biti pokazani profesionalni standardi i praktične tehnike snimanja videa i fotografije kako bi u budućnosti mogli sami napraviti svoje proizvode.

Radionice su do sada okupile mlade  ljude iz Brčkog, Trebinja i Viteza i završna radionica u sklopu ovog  projekta jeste održavanje radionica u Sarajevu.

Tokom radionica bit će produciran i kratki film o samoj radionici, željama i ambicijama učesnika i njihovom međusobnom radu. Promocija filma, kao i izložba fotografija koje su napravljene u okviru ovog projekta održat će se tokom augusta u Sarajevu.

Ovim povodom organizatori pozivaju mlade Rome i Romkinje iz Sarajeva da se prijave za učešće na radionicama koje će se održati u Sarajevu u periodu od 22. do 26. aprila.

Prijave za učešće možete slati na:  dijanasalihagić@gmail.com, info@udruženjeurban.ba ili pozivom na broj + 387 61 869 399,  nakon koje ćete dobiti program radionica.

(portal-udar.net)