UniCredit Bank Banjaluka podržala rad nekoliko ženskih udruženja, među njima i „Romska djevojka – Romani Ćej“

664

S ciljem podrške projektima i aktivnostima posvećenim osnaživanju žena u lokalnim zajednicama, UniCredit Banka Banjaluka odlučila je da sredstva koja su ove godine namijenjena kupovini poklona povodom Međunarodno dana žena preusmjeri na nekoliko udruženja žena pod sloganom “Osnažujući jedna drugu stvaramo jednake prilike za svaku od nas”.

UniCredit Bank Banjaluka u ove svrhe izdvojila je 5000KM sa namjenom podrške organizacijama koje rade u korist lokalne zajednice, odnosno žena kojima je potrebna podrška i pomoć u različitim segmentima društva. Podršku i donacije dobiće udruženja koja su svojim radom i aktivnostima doprinijela umrežavanju i osnaživanju žena.

Sredstva će biti upućena Fondaciji “Ženski centar” iz Trebinja, koja se zalaže za ekonomsko osnaživanje žena, te život bez nasilja, Udruženju “Mama M” iz Bijeljine koje radi na očuvanju zdravlja trudnica i porodilja, takođe i udruženju žena “Dvije Ruke” Istočna Ilidža koje radi na očuvanju tradicije starih zanata i vještina. Podršku su dobili i Udruženje žena Srbac čije se žene bave izradom ručnih radova. Takođe se na listi donacije UniCredit Banke Banjaluka našlo i Udruženje “Romska djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora, koje nastoji da se poboljša položaj žena pripadnica romske populacije, te za ekonomsko osnaživanje žena i život bez nasilja.

“Želim da se zahvalim UniCredit Bank Banjaluka na pozitivnom iznenađenju i srdačnoj donaciji koju ćemo utrošiti u planirane aktivnosti udruženja. Takođe želim da čestitam Međunarodni dan žena uposlenicama UniCredit Banke, kao i članicama našeg udruženja”, rekla je Snježana Mirković, predsjednica udruženja “Romska Djevojka-Romani ćej” iz Prnjavora.

Predstavnice navedenih udruženja su izrazile zahvalnost i pozitivno iznenađenje povodom ovakvog gesta zaposlenica UniCredit Bank Banja Luka.