Uz druženje, sport i učenje, mladi se upoznaju i stiču nova prijateljstva

633
Foto: ŽRM "Uspjeh"

Sa idejom da se popvežu, dodatno edukuju i bolje upoznaju, dvadeset mladih Roma i Romkinja iz Bosne i Hercegovine, učestvovalo je na četverodnevnom kampu koji je održan u Prnjavoru.

Bilo je mladih iz Visokog, Kaknja, Tuzle i Prnjavora, a neki od njih su po prvi put imali priliku da izađu iz svojih lokalnih zajednica.

Alen Zahirović iz Visokog, jedan od učesnika, kađe da su mu kamp i druženje posebno značili, jer je po prvi put imao priliku da posjetim Prnjavor i upozna svoje vršnjake iz drugih gradova.

Imali smo priliku i da naučimo nešto novo i da razgovaramo sa predstavnikom policije o štetnosti korištenja opojnih sredstava što mi se posebno svidjelo. Stekao sam nove prijatelje sa kojima ću ostati u kontaktu – rekao je Alen.

Pored edukacija mladi su slobodno vrijeme koristili za druženje i zabavu. Kamp je bio jedinstvena prilika da mladi nauče plesove poput valcera i salse, da se opuste uz meditaciju u prirodi, bave se raznim sportskim aktivnostima i uživaju na rijeci Ukrini nadomak Prnjavora gdje su se svi zabavljali uz roštilj. Sve ove aktivnosti su imale cilj da se mladi povežu i ostvare nova prijateljstva.

Kamp je organizovan uz finansijsku podršku OAK Fondacije, a organizator kampa je Ženska romska mreža “Uspjeh” iz Tuzle.

(Portal Udar)