Vaclav Sivak, supertalenat borilačkih sportova

1035
Vaclav Sivak (Foto: Facebook lična arhiva)

Vaclav Sivak, dvadesetjednogodišnji Rom, osvojio je titulu šampiona u klasičnom boksu na državnom takmičenju u Češkoj. Na turniru koji je okupljao najprestižnije češke boksače, dominirao je Sivak i pokazao da Romi s razlogom imaju svoje mjesto u borilačkim sportovima.

Podsjećamo da je Sivak  početkom decembra svoju karijeru „pozlatio“ i peharom za najboljeg kik-boxera Češke Republike na WAKO K1 Turniru, nakon što je svoje protivnike u kategoriji do 63.5 kilograma, porazio naizgled sa iznimnom lakoćom.

U susret takmičenju u klasičnom boksu, Sivak je na svom facebook nalogu  naglasio da ne očekuje lagane borbe, jer ipak nije klasični bokser, ali da će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat.

Iako je u ovaj turnir ušao kao amater sa čini se skromnim očekivanjima, kući se vratio kao šampion, gdje su se i prestižni mediji koji se bave izvještavanjem o sportu u Češkoj zapitali: Da li će ovaj supertalenat dobiti šansu da se bori na većim evropskim arenama?

Iako se sada tretira i nosi titulu supertalenta, kao i dvostrukog šampiona u 2 borilačke vještine, Sivakovo odrastanje nije bilo idealno, ali se radom trudom i pomoći ljudi oko njega, izborio da bude prepoznat kao jedan od najboljih mladih sportista Češke Republike.

Odrastao je u jako teškim uslovima i sve je ukazivalo da će završiti na pogrešnom putu. Ali njegov otac ga je uveo u sport, što ga je na kraju spasilo od uličarenja i dovelo do samog vrha borilačih sportova u Češkoj –  kazao je Sivakov menadžer za portal Romea.

Odlični počeci mladog Sivaka naslućuju da će se za nekoliko decenija o njemu  pričati kao što danas pričamo o legendama boksa, Jonathanu Trollmanu i „Kralju Cigana“ Tysonu Furyu.

(portal-udar.net/romea.cz)