Veljko Kajtazi: Romi, javite se do 11. februara na godišnji program unaprijeđenja životnih uvjeta

514
Veljko Kajtazi (Foto: Nacional.hr)

Zastupnik u Hrvatskom saboru Veljko Kajtazi na svojoj je Facebook stranici objavio poziv svim pripadnicima romske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

„Do 11. februara pripadnici romske nacionalne manjine se mogu prijaviti na novi Godišnji program unaprijeđenja životnih uvjeta Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Dostupna su četiri modela: Model 1 – dodjela aparata bijele tehnike, Model 2 – dodjela vanjske stolarije, Model 3 – opremanje kupaonice i/ili sanitarnog čvora, Model 4 – uređenje podova, a kriteriji se nisu značajno mijenjali“, objavio je.

Aparati bijele tehnike koji se dodjeljuju su kuhinjski štednjaci na kruta goriva, električni štednjaci, kombinirani električno-plinski štednjaci, peći za grijanje prostora, hladnjaci i perilice za rublje.

Dodjela vanjske stolarije uključuje PVC prozore i vrata prema dimenzijama i u količini koja je potrebna za zatvaranje stambene površine prema broju članova obitelji u čvrstom objektu koji se koristi ili će se koristiti za stanovanje, prema troškovniku koji će izraditi ovlašteni projektant.

Opremanje kupaonice i/ili sanitarnog čvora uključuje dodjelu osnovne kupaonske opreme i sanitarija (umivaonik, toaletna školjka s vodokotlićem, akrilna kada ili akrilna tuš kada bez kabine, električni bojler) i potreban materijal za ugradnju s keramikom (cijevi, slavine, ventili, pločice, ljepilo za pločice, sifoni i sl.), prema troškovniku za opremanje kupaonice koji će izraditi ovlašteni projektant. Specifikacija materijala za uređenje kupaonica sastavni je dio Godišnjeg programa.

Uređenje podova uključuje dodjelu podnih obloga i to laminata i keramičkih pločica za prostorije koje se koriste ili će se koristiti za stanovanje u čvrstim objektima i u površini prema broju članova obitelji. Laminati se mogu dodijeliti za uređenje podova spavaćih soba i dnevnog boravka, a keramičke pločice za uređenje podova kuhinja, kupaonskog prostora, WC-a i hodnika, prema troškovniku koji će izraditi ovlašteni projektant.

Više informacija pročitajte ovdje.