VITEZ: Objavljen javni poziv za podnošenje prijava za stambeno zbrinjavanje Roma

Pomoć za stambeno zbrinjavanje Roma dodjeljuje se u okviru implementacije projekta “Rekonstrukcija individualnih kuća u romskim naseljima Sofa i Očice, općina Vitez“, u okviru programa podrške implementaciji Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja

1186
Foto: Ilustracija

Javni poziv za podnošenje prijava za rekonstrukciju/sanaciju stambenih jedinica za romske porodice sa prebivalištem na teritoriji općine Vitez objavljen je jučer, po projektu „Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u općini Vitez“.

Pomoć za stambeno zbrinjavanje Roma dodjeljuje se u okviru implementacije projekta “Rekonstrukcija individualnih kuća u romskim naseljima Sofa i Očice, općina Vitez“, u okviru programa podrške implementaciji Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

Cilj Projekta je poboljšanje uslova stanovanja i socijalne inkluzije Roma u BiH putem rekonstrukcije/sanacije do 8 stambenih jedinica za socijalno najugroženije romske porodice na području općine Vitez.

Pravo na stambeno zbrinjavanje imaju pripadnici Romske nacionalne manjine, koji imaju prebivalište na području općine Vitez i nemaju riješeno stambeno pitanje ili žive u neuslovnim stambenim jedinicama.

Prijavu za dodjelu pomoći mogu podnositi nosioci romskog domaćinstava ili njen punoljetni član koji nisu ranije koristili pomoć za izgradnju, rekonstrukciju ili sanaciju stambene jedinice dovoljnu za dovođenje stambene jedinice u minimum stambenih uslova, nisu korisnici socijalnog stana koji ispunjava minimum uslova u skladu sa standardima za obnovu i izgradnju, nemaju stambenu jedinicu na teritoriji Bosne i Hercegovine uslovnu za stanovanje, a imaju prebivalište na području općine Vitez.

Rang lista bit će objavljena na oglasnim pločama općine Vitez, JU Centar za socijalni rad Vitez i web stranici općine Vitez www.opcinavitez.info.

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja na oglasnoj ploči i web stranici Općine Vitez.

Prijave na propisanom obrascu mogu se preuzeti na info-pultu Centra za pružanje usluga građanima općine Vitez, u prostorijama JU ”Centar za socijalni rad” Vitez i na internet stranici www.opcinavitez.info.

Obrazac: Prijava-STAMBENO-ZBRINJAVANJE-ROMA

(portal-udar.net)