Vlasti u KS: Što prije riješiti stambeno pitanje unesrećenim porodicama iz Buća Potoka

460

Predstavnici Kantona i Grada Sarajeva, te Općine Novi Grad razgovarali su jučer o poduzimanju narednih, konkretnih, aktivnosti na sanaciji nedavno do temelja izgorjelih 12 stambenih jedinica u naselju Buća Potok.

Najznačajnije informacije o ovoj humanoj aktivnosti razmijenili su na zajedničkom sastanku predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, dopredsjedavajući SKS Vibor Handžić, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović, predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, rukovodilac Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj Općine Novi Grad Emir Dedović, te rukovodilac Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Emir Omerović.

Ovom prilikom, dogovorili su i adekvatan način finansiranja rekonstrukcije i sanacije ovih stambenih jedinica.

Predstavnici navedenih nivoa vlasti su jedinstveni u stavu da rješavanje stambenog pitanja unesrećenim porodica iz pomenutog naselja, koje su ostale bez svojih domova, treba realizirati što prije i u što kraćem vremenskom roku, saopćeno je iz Vlade KS.

Podsjetimo, veliki požaru je u mjesecu avgustu zahvatio niz stambenih objekata (barake) u sarajevskom naselju Buća Potok. Na svu sreću nije bilo povrijeđenih, ali je požar bez krova nad glavom ostavio oko 20 ljudi, među kojima je osmero djece, a većina su Romi.