Za najmlađe stanovnike Veselog Brijega, ove godine nema novogodišnjih poklona

1105
Foto: Udar arhiva

Mališani romske nacionalne manjine u Banjaluci, ove godine neće dobiti novogodišnje paketiće zbog nesporazuma njihovih roditelja i predsjednika Udruženja Roma “Veseli Brijeg” Bahrudina Ramića.

Iako je Grad Banjaluka uz prethodnu inicijativu Bahrudina Ramića odobrila paketiće, roditelji mališana odlučili su da bojkotuju ovu akciju, zbog kako su naveli, loših ranijih iskustava.

“Napisao sam spisak djece do sedam godina i odnio u Opštinu, gdje su mi odobrili zahtjev za novogodišnje poklone. Međutim, naknadno su mi tražili dopunu, odnosno matične brojeve roditelja. Kada sam pokušao da to odradim, naišao sam na negativnu reakciju”, rekao je Ramić.

Pojedini Romi su bili izrevoltirani, nisu dozvolili da im se uzmu matični brojevi, a Ramića su izvrijeđali.

“Ne damo podatke, dosta je više! Nad nama se teror vrši… Vikali su na sve strane”, rekao je Ramić za Udar ii dodao da je posebno uvrijeđen zbog sumnji u njegove najbolje namjere da se najmlađima uljepšaju novogodišnji dani.

Zašto nisu pristali da daju matične brojeve i koji je razlog  takvog postupka pitali smo i roditelje. Jedna od rijetkih koja je pristala da da izjavu za naš portal je Jasna Alić.

“Nismo pristali da damo matične brojeve, jer smo izigrani od svih. Stalno nas nešto provjeravaju i smučilo nam se to, a i bojimo se da bi se ti podaci mogli zloupotrijebiti”, rekla je kratko Alićeva.

Zbog svega navedenog, u Opštinskom odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, odlučili su da od podjele paketića ove godine neće biti.

(portal-udar.net)