Zavod za zapošljavanje RS odobrilo projekat: Posao za 15 Roma

751

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o odobravanju zapošljavanja skoro 3.400 aplikanata u okviru tri projekta raspisana u ovoj godini.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je da je ovo druga odluka, obzirom da je ranije donesena odluka o odobravanju zapošljavanja demobilisanih boraca.

Prema njegovim riječima, prvi projekat odnosi se na zapošljavanje ciljnih grupa u privredi i njime je predviđeno zapošljavanje 1.070 lica, dok je drugi projekt regresni povrat doprinosa, za koji je obezbijeđeno pet miliona KM i kojim je obuhvaćeno oko 2.260 lica.

Treći projekat je zapošljavanje Roma, koji realizujemo zajedno sa Savjetom ministara i njime je obuhvaćeno petnaestak lica – rekao je Vujičić nakon sjednice Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje.

Dodao je da je već donesena odluka o odobravanju sredstava za projekat “Zajedno do posla”, a kojim je obuhvaćeno oko 1.300 bivših boraca.

Ukupno ćemo u ovoj godini zaposliti 4.700 nezaposlenih, što nije mali broj – rekao je Vujičić.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske naveo je da se na evidenciji Zavoda nalazi 80.000 lica i da se stanje na tržištu rada značajno popravlja u odnosu na prošlu godinu.

-U prva četiri mjeseca ove godine sa evidencije smo po osnovu zapošljavanja brisali 10.000 radnika, što je 25 odsto više u odnosu na prošlu godinu koja je bila zaista teška – istakao je Vujičić.

(Portal Udar)